Introductie

Maria-van-Niel5

Na de opleiding Dutch Flower Arrangements (DFA/ADFA) aan het Clusius College in Alkmaar ben ik gestart met Marie-Fleurie Bloemenatelier in Heemstede. Tijdens deze vakopleiding worden hoge eisen gesteld aan het ontwikkelen van gedegen vakkennis. Na aanvullende cursussen en werkervaring ben ik nu zelfstandig ondernemer.

Gedurende mijn studie Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Leiden heb ik geleerd gedetailleerd te kijken. Begrippen als verhoudingen, stijlenleer, kleurgevoel en harmonie kan ik in de bloemsierkunst inzetten. Bloemsierkunst is een ondergewaardeerde toegepaste kunstvorm die meer aandacht verdient.Ook in het kader van de kunst-, en cultuurgeschiedenis. De schoonheid van iedere bloem moet tot zijn recht komen in stijlvolle, eigentijdse creaties.

De kwaliteit van de bloemen is mijn uitgangspunt. De bloemen haal ik bij diverse groothandels in Aalsmeer. Ook heb ik contacten met enkele kwekers waar ik direct kan inkopen. Maar ook de gebruikte ondergronden en materialen zijn van een goede kwaliteit.

Uw ideeën en voorkeuren verwerken tot een passend bloemstuk vind ik een uitdaging. Ik hoop u te inspireren en iets voor u te kunnen betekenen. Met persoonlijke aandacht, inlevingsvermogen, ambachtelijke technieken maar bovenal met liefde voor bloemen sta ik voor u klaar, om van iedere opdracht iets moois te creëren.